Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Elinegård Systerbrunnsvägen 13
2 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 547 kr
inkl. värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 196 kr/månad. Debitering av el och varmvatten tillkommer efter förbrukning.
Boarea: 50 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 5
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Uteplats: Ja
Nyproducerad tvårummare med njutbar uteplats i direktaccess!

Perfekt placerat i nyproducerade kvarter presenterar vi med nöje detta mycket stilfulla 55 + boende från 2023 fördelat på två rum och kök om 50 stilsäkra kvadrat. Här finner du ett välplanerat hem, vars interiör tilltalar och imponerar med genomgående elegant parkett tillsammans med sobra färg- och materialval, glädjande takhöjd samt fantastiskt ljusinsläpp från fönster i gavelläge. Generösa sociala ytor hänför i form av kvalitativt kök i vitt, fullt utrustat med de senaste av vitvaror och ett strålande ljust vardagsrum av vida kvadrat med direktaccess till en ljuvlig uteplats. Lägg där till ett badrum i stilrent utförande med tvättfaciliteter i form av tvättmaskin och torktumlare för en smidigare vardag. Hemmet förser dig dessutom med ett inbjudande sovrum, med plats för flertalet möbleringsalternativ och ypperlig förvaring i skjutdörrsgarderob. Här bor du granne med Limhamns Kalkbrott och Emporia köpcenter med sitt breda utbud av service, shopping och nöjen. Dessutom bor du bara några minuter från Malmö city och Köpenhamns innerstad med citytunnel och bussar inom bekvämt räckhåll. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen bjuder in med tålig grå klinker på golv som några steg in övergår i vacker trestavig ekparkett i samspel med målade väggar i klassiskt vitt, vilket är en oslagbar kombination som genomsyrar hela bostaden och skapar en tilltalande, enhetlig känsla. Plats finns för avhängning av ytterkläderna finns att tillgå samt utmärkta förvaringsmöjligheter i garderob.

Badrum

Badrummet förser oss med en stilsäker interiör med grå klinker på golv och ljust kakel på väggar med ljusbringande fönsterparti. Vidare finner vi wc, handfat med vit kommod, spegelskåp och dusch med vikdörrar i frostat glas. Dessutom finns här tvättfaciliteter i form av tvättmaskin och torktumlare med ljus bänkskiva i laminat och förvaringsskåp.

Kök

Näst på tur i en öppen planlösning med vardagsrummet står det smakfulla köket från Marbodal till vårt förfogande med förvaring bakom släta ljusa luckor som ackompanjeras av arbetsytor i ljusgrått laminat med stora kakelplattor i vitt ovan. Den maskinella utrustningen från Electrolux består av kombinerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn, spishäll och fläkt från Franke.

Vardagsrum

Vidare i en öppen planlösning med köket välkomnar generösa vardagsrumskvadrat som med lätthet inrymmer soffa och matrumsmöblemang. Enhetlig ekparkett samspelar med väggar vitt och ett fantastiskt ljusinsläpp ifrån stora fönster i gavelläge som ackompanjeras med glasad terrassdörr som leder oss ut till den inbjudande uteplatsen.

Sovrum

Bostadens sovrum är av vida kvadrat och förser oss med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ekparkett möter väggar i vitt och ljusbringande fönsterparti och förvaring finns i praktisk så väl som stilsäker skjutdörrsgarderob.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

211

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

1.59607

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen. Andelstal: 1,59607 %. Andel insats: 1,57068 %.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

758851 kr

Andel i förening:

1.57068 %

Pantsättning:

Ja

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har direktaccess till terrass om ca 15 kvadratmeter.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Hässjan 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022/2023

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 56kWh/m²
Energiklass: B
Primärenergital: 51kWh/m²
Utförd
Datum: 14 nov. 2022

Förening

Namn:

Bonum BRF Sångstenen

Organisationsnummer:

769638-1750

Allmänt om föreningen:

Bonum BRF Sångstenen är ett 55+ boende som avser vara en äkta bostadsrättförening. I föreningen finns 52 lägenheter, samtliga med bostadsrätt.

Föreningen ska skapa förutsättningar för ett aktivt liv långt upp i åldrarna genom att göra tillvaron för bostadsrättshavarna lite enklare och verka för gemensamma aktiviteter. Föreningens byggnad är utökad för tillgänglighet och innehåller gemensamhetslokal. Föreningen erbjuder bostadrättshavarna praktisk hjälp i vardagen genom att bostadsrättshavarna har möjlighet att köpa tjänster av tjänsteleverantörer som föreningen för detta ändamål har tecknat avtal med. Föreningen skall i sin verksamhet främja de kooperativa principerna såsom de kommer i uttryck i stadgarna och verka för en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling.

Föreningen bildades 2019 (äger marken).

I föreningen finns gemensam festlokal, barnvagnsrum, tre cykelrum och miljörum.

Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Föreningen har individuell mätning av el, kallvatten och varmvatten som debiteras efter förbrukning.

Äger föreningen marken:

Äger marken.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 41 parkeringsplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 600 kr/månad. Föreningens medlemmar ansluts till en fordonspool via Move About AB vid inflyttning (1 st anslutning per hushåll). Anslutningen till fordonspoolen varar f ro m första inflyttning och löper i 10 år.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till fibernät för TV, data och tele via Tele2.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar.

Ekonomi:

En överlåtelseavgift tas ut om 1 313 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant.

Föreningen har inte svarat för om det finns någon planerad avgiftsförändring i dagsläget.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förenings ekonomiska plan 2023-11-01. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen. Andelstal: 1,59607 %. Andel insats: 1,57068 %.

Föreningen har individuell mätning av el, vatten och varmvatten som debiteras efter förbrukning.

Uppskattad driftskostnad för kall- och varmvatten beräknas bli ca 1 428 kr/år.

Bostadsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

Föreningen har inte svarat för om uteplatsen upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

På Limhamn i södra Malmös nya stadsdel Elinegård kommer du hem
till en stadsdel med storslagna solnedgångar, lummig grönska och små
mysiga torg. Området är i stort sett idylliskt. Det härliga utelivet i
Elinegård utgör en väldigt stor del av detta härliga nybyggda område.
Alldeles runt husknuten på ena sidan finner du öppna ytor och fri sikt
över Kalkbrottet. På andra sidan intima gaturum och små parker där
grönskan skapar en fötrollande oas.
Elinegård har blivit Malmös allra nyaste och fräschaste stadsdel som
du definitivt kommer längta hem till. Med unik natur som närmsta
granne men samtidigt med närhet till allt vad Malmö och Limhamn
erbjuder. I området har du nära till en nybyggd livsmedelsbutik, skola
och förskolor. Limhamns centrum finner du inom cykelavstånd med
all tänkbar service. Fritidsaktiviteter finns det ett stort utbud av i området
som exempelvis kallbad på Sibbarps kallbadhus, ridning, golf,
fotboll och löp eller promenadstråk. I närliggande Hyllie hittar du
Malmö Arena där du kan se allt från hockeymatcher, världsartister
och mycket mer. Här ligger också Emporia som erbjuder shopping i
världsklass. Även närhet till Malmös badhus, Hylliebadet.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider