Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Söderkulla Berguvsgatan 4B
1 345 000 kr som utgångsbud
Avgift: 3 564 kr
inkl. värme, kallvatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Obligatorisk kostnad tillkommer för bredband på 56 kronor. Varmvatten samt el debiteras efter faktiskt förbrukning.
Boarea: 60 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 5 av 8
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Rymlig tvåa med en härlig balkong i väster!

Nu har du möjlighet att förvärva denna 2:a om 60 kvadratmeter högt upp i huset på våning 5 med inglasad balkong i väster-läge och hiss från markplan. Optimal planlösning med generösa ytor, helkaklat badrum samt fantastisk utsikt och ljusinsläpp. Utmärkta kommunikationsmöjligheter. Varmt välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas in i lägenheten som har en öppen och välkomnande hall med slitstarkt klinkers och vita väggar. Det är från hallen vi når samtliga rum i lägenheten.

Vardagsrum

Till vänster ligger det rymliga vardagsrummet med generösa ytor för såväl soffmöblemanget som matbordet. Här finns ett stort fönsterparti som släpper in ett stort ljusflöde till vardagsrummet. Ett perfekt sällskapsrum att möblera efter behov. Från sovrummet har ni utgång till den härliga inglasade balkongen med fin utsikt.

Kök

Köket är stilrent och här finns både gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Skåpluckor och lådor i vitt samt mosaikkakel ovanför bänkskivan. I anslutning till fönstret finns ett ansenligt utrymme som kan möbleras efter önskemål. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, mikro, ugn, spishäll samt fläkt.

Sovrum

Lägenhetens stora sovrum där man får plats med en dubbelsäng och mer därtill, man har gott om förvaringsmöjligheter bakom moderna skjutdörrsgarderober.

Badrum

I anslutning till hallen når vi det rymliga snygga badrummet. Badrummet är helkaklat i vitt och har allt du behöver. Det är utrustat med dusch, handfat med kommod och wc.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

2-105/1402

Andel i årsavgift:

0.29985

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

199332 kr

Andel i förening:

0.27796 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Söderkulla 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1962

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Frånluft

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 129kWh/m²
Utförd
Datum: 18 jan. 2019

Förening

Namn:

HSB Brf Berguven

Organisationsnummer:

746000-5312

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Berguvens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Söderkulla 1-4 vilka innehåller 304 stycken lägenheter och 2 stycken butikslokaler med adresserna Berguvsgatan 2, 3, 4, 6, det finns även 7 övriga lokaler i byggnaderna. Föreningens byggnader färdigställdes 1962. Föreningen äger marken.

Brf föreningarna Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla har gemensam fastighetsförvaltning. Fastighetskontoret ligger på Söderkullatorget.
Den tekniska förvaltningen bedrivs av en ekonomisk förening som heter ABDS efter de ingående föreningarnas begynnelsebokstäver. Den ekonomiska förvaltningen bedrivs av NABO.

Tvättstuga finns i källaren, 3 tvättstugor med 2 maskiner i varje.
Barnvagnsförråd finns och fler kommer att göras framöver.
Cykelförråd finns.
Miljöhus finns.
Träningslokal finns på Berguvsgatan 13. Boende i brf Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla kan få tillgång till lokalen.
Festlokalen går att hyra och ligger på Söderkullatorget 3.

Föreningen har ett gemensamt avtal rörande el och varmvatten. Hushållet aviseras var tredje månad för varmvatten och el utefter faktisk förbrukning.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller 116 stycken parkeringsplatser för 100 kr/månad. Kösystem tillämpas. Föreningen tillhandahåller 110 stycken garageplatser 250 kr/månad. Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Sydantenn med standardutbud. Alla hushåll i föreningen har gemensamt bredband med Ownit som leverantör (hastighet 1000) mot en kostnad på 56 kr/mån. Kostnaden för bredbandet är ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Renoveringar:

Genomförda renoveringar:
1997 Utbyggnad av balkonger.
2013 Utfördes en stadenlig besiktning av fastigheten och visades vara i gott skick.
2013 Färdigställdes överbyggnaden av källartrappa vid gaveln av Willys.
2013 Hiss renoverades i trapp 3F.
2013 Installation av brandstegar samt nya öppningsbara fönster i tvättstugorna.
2014 Renovering av utomhus räcken.
2014-2015 VV Projekt- Byte av tappvattenstammar samt relining av avloppsstammarna.
2016 Fönsterbyte är genomförd.
2015-2017 Hissbyte i uppgångarna 2, 4 & 6.
2016-2017 Tak, fasad och fönsterprojektet avser renovering av tak och fasad samt byte av fönster i föreningens samtliga fastigheter.
2017 3-faselektricitet fram till varje lägenhet. Den enskilde bostadsrättsägaren ansvarar för att dra 3-fasel inne i lägenheterna om man vill det.
2017-2018 byttes hissen i uppgång 4B och därmed är alla hissar i höghusen utbytta.
2018-2019 utfördes sedvanligt underhåll i värmecentraler
2020 bytes samtliga passagesystem.
2020 renoverades garage samt utemiljön ovanpå garaget, samtidigt så byggdes lekplatsen om bakom Berguvsgatan 3.
2022 planerar föreningen att renovera radiatorsystemet och ventilationssystemet enligt underhållsplanen.
2023 Radiatorprojekt pågår

Ekonomi:

Avgiften har höjts med:
3% den 1/5 2018
4% den 1/5 2019
4% den 1/5 2020
4% den 1/5 2021
3% den 1/7 2022
6% den 1/7 2023


Föreningen planerar att höja avgiften årligen jämt.
I takt med att pågående underhållsarbeten börjar avskrivas och behov och kostnader för framtida värme- och elsystemsunderhåll beräknats närmare kan styrelsen komma att höja avgifterna gradvis under kommande år, för att undvika stora, enskilda höjningar.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 1313kr (2,5 % av årets prisbasbelopp), betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 525kr (1 % av årets prisbasbelopp), betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Köparen/ köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500kr/köpare, denna avgift betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde. Årsavgift till HSB är 300 kr/adress.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening.
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Se vidare information på föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/berguven

Omgivning

Allmänt om området:

Välskött och populärt område som ligger i Malmös södra delar och har många fördelar tack vare sitt geografiska läge. Från Söderkulla kommer du snabbt ut på motorvägen och tar dig därmed enkelt både till Lund och Danmark. Goda pendlingsmöjligheter är alltså ett stort plus. Från Hyllie har du goda förbindelser vidare med tåg från tågstationen. Du har även bra bussförbindelser som enkelt tar dig in till Malmös centralare delar och för dig närmare Malmös Shopping.

Livsmedelsaffärer och pizzerior hittar du i området och är det dags för större inhandlingar så har man populära Mobilia & Svågertorp med ett stort utbud av butiker ett stenkast bort. Här finns ett stort utbud av klädesbutiker, sportbutiker samt Malmborgs och Willys. Här finns även ett flertal caféer och restauranger.

I området finns det även gott om skolor samt förskolor som ligger strategiskt placerade. Närservice såsom vårdcentral finns även att tillgå i området. I området finns också flera stora grönområden med många allmänna lekplatser, perfekt för barnfamiljen. Bebyggelsen i Söderkulla är blandad men består till största del av flerbostadshus i varierande storlek, men det finns även några radhus samt friliggande villor.

Söderkulla är ett populärt område för barnfamiljer tack vare sin strategiska placering med närhet till motorvägen, gott om skolor samt förskolor, grönskade områden och dagligvaruhandel. Kommunikationsmöjligheterna från området är mycket goda, både för buss och tåg.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

All available premises