Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Västra Hamnen Lilla Varvsgatan 21E
3 895 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 993 kr
Inkl. värme och vatten.
Boarea: 84 m2
Areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 3 av 5
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Genomgående trea med underbar söderbalkong på bästa Västra Hamnen adress!

Nu har vi nöjet att presentera denna smakfulla trerummare om 84 kvm som har allt och lite till. På Lilla Varvsgatan 21E erbjuds en stilfull lägenhet med underbart ljusinsläpp, kök och vardagsrum i öppen planlösning, badrum med egna tvättmöjligheter, två fina sovrum och en generös balkong i bästa söderläge. Läget är perfekt! Ta en härlig kvällspromenad längs Sundspromenaden och se solnedgången eller vakna piggt med ett morgondopp i havet. På kort gångavstånd finns matbutiker, restauranger, caféer, apotek och gym. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Med hiss från markplan tar vi oss upp till tredje våningen. Vi välkomnas in till denna trevliga och välplanerade bostad med en stor och välkomnande entré där vi möts av smakfullt parkettgolv som samspelar fint med stilrena väggar i vitt. God plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och luftigt med öppen planlösning till köket. Här finns god plats för matsalsbord där man kan njuta av stora middagar med familj och vänner. Längre in i rummet finns plats för soffgrupp. Golvet kläs av parkettgolv och väggarna är vita. Ett härligt ljusinsläpp får vi ifrån det stora fönsterpartiet och härifrån tar vi steget ut till våningens väl tilltagna balkong som bjuder på sol större delen av dagen.

Kök

Stilrent kök från Ikea med vita luckor som kombineras fint med bänkskivan och kakel ovanför. Maskinparken består av integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn- samt mikrovågsugn och fläkt. Här lagas gärna mat medans man enkelt kan småprata med gästerna som befinner sig i vardagsrummet. Golvet kläs av parkettgolv och väggarna är vita.

Sovrum 1

Master bedroom är rymligt och här finns plats att möblera dubbelsäng och mer därtill. Bra förvaringsmöjligheter får vi i en skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av parkettgolv och väggarna går i beige kulör. Fönster med trevlig utsikt mot gröna parken.

Badrum

Ett helkaklat badrum med grått klinkergolv och kaklade väggar i vitt. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegel, duschhörna med dusch och vikbara duschväggar glas, handdukstork samt tvättmaskin (Whirlpool) och torktumlare (Whirlpool) med arbetsbänk och plats till förvaringsskåp ovanför om så önskas. Dimmbara spotlights i taket.

Sovrum 2

Våningens andra sovrum ligger vägg i vägg med det första sovrummet. Även här är det god plats för säng eller skrivbord. Golvet kläs av parkettgolv och väggarna är målade i mörkare nyans, behagligt och skönt, precis som det bör vara i ett sovrum.

Balkong

En underbar balkong i soliga söderläge. Här finns plats att möblera valfritt möblemang utefter önskemål.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

6-1202

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i förening:

2.17131 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: B
Utförd
Datum: 14 maj 2020

Förening

Namn:

Brf Leka

Organisationsnummer:

769634-8361

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Leka Malmö är en äkta bostadsrättsförening med 62 lägenheter och 2 hyreslokaler. Föreningen bildades 2017 på initiativ av Ikano Bostadsutveckling AB som uppfört föreningens byggnader. De första medlemmarna flyttade in i mars 2019 och föreningens självständiga ekonomiska verksamhet startade den 1 juli 2019.

BoNea Förvaltning AB har enligt avtal skött den ekonomiska förvaltningen åt föreningen.

Adresser för bostadsrättslägenheter:
Lilla Varvsgatan 21 D
Lilla Varvsgatan 21 E
Mastgränd 15

Adresser för hyreslokaler:
Bomgatan 12 – Västra Hamnens Cyklar
Mastgränd 17

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen innehar 26 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 895 kr/månad. Det finns även två platser för laddning av elbil som kostar 1 395 kr/månad. Kösystem tillämpas, i dagsläget är alla platser uthyrda, men det finns möjlighet att ställa sig i kö. Det finns flera andra parkeringsgarage i området som erbjuder månadsparkering. I garaget kan medlemmar även parkera cyklar och mopeder klass II utan kostnad. Medlemmar har också kostnadsfritt medlemskap i bilpoolen M till och med 1 juli 2029.

Bredband/TV:

Föreningen är gemensamt ansluten till ComHem för bredband, telefoni och digital-TV (grundutbud), för detta tillkommer ett obligatorisk tillägg om 188 kr/månad.

Renoveringar:

De första medlemmarna flyttade in i mars 2019 vilket innebär att byggets garantitid fortfarande pågår. Det finns ännu ingen underhållsplan och inga planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen välkomnar delat ägande mellan exempelvis barn och föräldrar. Enda kravet är att den som ska bo i lägenheten äger en andel på minst 10 procent och ansöker om medlemskap. Alla delägarna blir fullvärdiga medlemmar och är solidariskt betalningsansvariga gentemot föreningen.

Föreningen godtar bara i undantagsfall juridiska personer som medlemmar.

Ekonomi:

Månadsavgiften till föreningen ligger kvar på den nivå som angavs i den ekonomiska planen. Det finns inga planer på att höja avgiften.
Medlemmar har också kostnadsfritt medlemskap i bilpoolen M till och med 1 juli 2029, samt försäkring motsvarande bostadsrättstillägg genom föreningens fastighetsförsäkring.

Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren.
Överlåtelseavgift = 3,5% av prisbasbelopp, pantsättningsavgift = 1,5% av prisbasbelopp och avgift vid andrahandsupplåtelse = 10% av prisbasbelopp.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida på: https://www.brfleka.se/
Medlemskap ansök hos maklarservice.com

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar över ett källarförråd.

Ett obligatoriskt tillägg om 188 kr/månad tillkommer till avgiften och avser bredband, telefoni och digital-TV (grundutbud).

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Lidl, Coop, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

All available premises