Find your way home with us.

Buy, sell or rent a home in the Nordic region? We help you achieve a successful property transaction. 

We put the pro in residential property.

Croisette is the Nordic region’s most innovative and forward-thinking consultant in the real estate business. We always strive to exceed your expectations and offer tailored solutions. With real estate agents in Sweden, Iceland, Denmark and Finland, and a global network, we make your property dreams come true.

Vår säljprocess.

01.
Uppdragsavtal

Första steget i säljprocessen är att skriva ett uppdragsavtal med dig. Här kommer vi bland annat överens om arvode, mervärden och utgångspris. Även om du inte funnit din nya bostad än är det en stor fördel att stå KLAR när det väl är dags. Med goda förberedelser ökar förutsättningarna för en lyckad bostadsaffär.

02.
Faktainsamling

Mäklaren samlar in så mycket information som möjligt om din bostad. Förutom faktatexterna kring din bostad tas det även fram en säljande beskrivning för din bostad där alla fördelar och möjligheter lyfts fram. Berätta gärna för fastighetsmäklaren vad du tycker är extra viktigt att framhäva. 

03.
Homestyling

Väljer du mervärdet HOMESTYLING ingår det en komplett homestyling av en möblerad bostad. En homestyling ger en mer positiv upplevelse av din bostad vilket i förlängningen bidrar till ett bättre slutresultat. Det handlar om att framhäva det bästa hos varje bostad.

04.
Fotografering

En bild säger mer än tusen ord. Bilderna utgör grunden för all marknadsföring av din bostad. Därför låter vi alltid en proffsfotograf fotografera din bostad. De vet vilka detaljer och platser som framhäver din bostad från sin vackraste sida.

05.
Marknadsföring

Vi ser till att du når hela marknaden genom att annonsera ut din bostad på de största och mest besökta platserna såsom Hemnet och Booli. Väljer du mervärdet DIGITAL DELUXE får du dessutom större synlighet på webben, bland annat i sociala medier. Vi matchar även din bostad mot vårt kundregister.

06.
Visning

Visningen genomförs alltid av en registrerad fastighetsmäklare. Visningsupplägget diskuterar vi igenom tillsammans, t.ex. om du vill ha en öppen visning eller en tidsbokad visning. Ju mer tillgänglig bostaden kan vara för visningar desto bättre. 

07.
Uppföljning

Vi tar alltid kontaktuppgifter till spekulanterna och jobbar med en aktiv återkoppling. Under detta uppföljningssamtal besvarar vi eventuella frågor som uppkommit samt tar reda på vem som är intresserad av bostaden.

08.
Budgivning

När vi haft visning av din bostad bearbetar vi kunderna med målet att de ska inkomma med bud. För att hjälpa spekulanterna får de ett digitalt prospekt av bostaden, genom vilket de kan lägga kvalitetssäkrade bud via Bank-ID. Buden presenteras på internet och via sms.

09.
Kontrakt

När budgivningen är avslutad och köpare och säljare är överens om pris, tillträde och eventuella övriga villkor är det dags att skriva köpeavtal. Vi tar fram alla juridiska dokument kring detta och ser till att det blir korrekt. Köparen erlägger i normalfallet en handpenning på 10 % av köpeskillingen. Den deponeras hos fastighetsmäklaren fram till dess att alla s.k. svävarvillkor är uppfyllda.

10.
Tillträde

På tillträdesdagen lämnar du som säljare över nycklarna till köparen. Samtidigt löses dina eventuella lån där du har bostaden som säkerhet och resterande likvid sätts in på ett av dina angivna konton. Vårt kundcenter sköter kontakterna med dig som säljare, köparen och bankerna för att allt ska ske så smidigt som möjligt. Vi erbjuder även mervärdet FLYTTSTÄDNING som tjänst. 

Our real estate agents

Whether you are thinking about buying or selling, we are there for you.

Get in touch

Do you already know what you’re looking for? Do you need advice? Fill out the form below, and we will get in touch with you! 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
All available premises